Achiziție/Cost

Descoperiți cele mai frecvente întrebări în Cardul de Carburant

Cum se realizează facturarea cardurilor de carburant?

Printre numeroasele avantaje pe care le aduce cardul de carburant, facturarea simplificată deține un loc important. De fapt, acest dispozitiv permite anularea sistemului de deconturi care face gestiunea de cheltuieli profesionale de carburant foarte complicată pentru companii.

De fapt, cu deconturi și deci fără carduri de carburant, trebuie nu doar:

  • Să se recupereze ansamblul de documente justificative de plată,
  • Să se verifice dacă cheltuiala a fost de ordin profesional efectiv,
  • Și de ce deplasare este legată,
  • Și în sfârșit să se efectueze calculul legat de TVA

Tot acest proces constituie o pierdere de timp și o sursă de greșeli în multe companii. Sistemul centralizat de facturare a cardurilor de carburant elimină o mare parte din aceste operațiuni și din aceste riscuri.

Principiul este simplu: toate plățile de carduri de carburant să fie centralizate pe una și aceeași factură, trimisă companiei cu o frecvență stabilită, în generală lunară sau bilunară. În funcție de emitenți, stabilirea facturii de carduri de carburant poate fi plătibilă în cazul derogării de la condițiile de bază.

Factura cardurilor de carburant include și comisioanele emitentului, stabilite prin contract. Este vorba despre un procentaj aplicat la totalul plăților efectuate cu cardul de carburant.

Ansamblul datelor de facturare a cardurilor de carburant al companiei este disponibil pe platforma web pusă la dispoziție de către prestator. Aceasta permite posibilitatea studierii detaliate a consumului vehiculelor, practicarea unei adevărate analize a costurilor pentru a optimiza administrarea flotei auto și pentru a fi clară rambursarea prevăzută a TVA-ului. În funcție de serviciile subscrise, facturarea cardurilor de carburant cuprinde și taxele de drum, de parcare sau asigurările.

Dacă prețul cardurilor de carburant nu este prea ridicat, ele sunt foarte utile pentru optimizarea domeniului carburantului. Comapaneo este un aliat pentru  companiile care doresc să se doteze cu acestea, punându-le la dispoziție o aplicație care facilitează obținerea ofertelor de carduri de carburant de la furnizorii selecționați.

Aflați mai multe în Cardul de Carburant :

Achiziție/Cost - întrebări frecvente :

Pentru mai multe informații în Cardul de Carburant găsiți ghidul nostru de cumpărare

Cum se realizează facturarea cardurilor de carburant?