Achiziție/Cost

Descoperiți cele mai frecvente întrebări în Cardul de Carburant

Care este prețul abonamentelor pentru cardurile de carburant?

Cardurile de carburant pentru afaceri sunt un dispozitiv de gestiune a cheltuielilor profesionale ale flotei auto din ce în ce mai răspândite la micii întreprinzători cât și în cazul întreprinderilor mici și mijlocii sau a marilor companii.

Centralizarea cheltuielilor, simplificarea plăților, rambursarea TVA-ului la motorină, monitorizare precisă a consumului: avantajele cardurilor de carburant sunt numeroase și simplifică viața zilnică a managerilor de flotă de afaceri și contabilitatea acestora.

Fiecare emitent de carduri de carburant pentru profesioniști introduce propriile modalități de aderare și facturare, dar toate propun o formulă de abonament pentru cardurile de carburant. Prețul său variază foarte puțin :

  • Cea mai mare parte a cardurilor sunt gratuite,
  • Anumite carduri sunt plătibile după primul an,
  • Începând cu a 13-a lună – prețul abonamentelor la cardurile de carburant variază de la 13 la 25 de RON per card și pe lună.

 

Dacă prețul unui abonament lunar la cardurile de carburant rămâne scăzut, cheltuiala se referă și la alte categorii. Tariful total al cardului de carburant include abonamentul lunar, căruia va trebui să i se adauge cheltuielile tehnice de emitere a cardului și cheltuielile de administrare, care se prezintă sub forma unui procentaj la suma globală a consumului.

Calculul costului cardului de carburant trebuie să țină cont de aceste elemente, cărora trebuie să li se adauge prețul serviciilor complementare eventual subscrise. Într-o logică a unei administrări eficiente a domeniului carburantului, și pentru a evita abuzurile sau greșelile, compania poate utiliza platforma web pusă la dispoziția sa spre a bloca pentru fiecare card de carburant o sumă maximă de plată, pentru a fixa tipurile de combustibil sau pentru a limita zilele de valabilitate ale cardului.

Prețul abonamentelor cardurilor de carburant nu este singura informație de luat în calcul în momentul introducerii cardurilor de carburant în companie. Trebuie să se efectueze și o estimare a câștigului de timp și de bani pe care dispozitivul le permite zilnic, în mod direct și indirect.

Aflați mai multe în Cardul de Carburant :

Achiziție/Cost - întrebări frecvente :

Pentru mai multe informații în Cardul de Carburant găsiți ghidul nostru de cumpărare