Achiziție/Cost

Descoperiți cele mai frecvente întrebări în Cardul de Carburant

Care sunt etapele de urmat pentru rezilierea unui contract de carduri de carburant?

În momentul alegerii unui card de carburant pentru companie, este importantă în mod special informarea asupra condițiilor de reziliere a contractului. Serviciul de carduri de carburant este de fapt  reglementat printr-un document contractual semnat între companie și emitentul cardului.

Reînnoirea este automată pentru toate cardurile de carburant și durata contractului este adesea nedeterminată: a rezilia contractul și cardurile de carburant presupune un proces administrativ de respectat.  

Din fericire, nu este necesar să se aștepte data aniversării contractului de carduri de carburant pentru a realiza această reziliere. În cele mai multe cazuri, este suficientă trimiterea unei scrisori de cerere de reziliere societății emitente a cardului. Atenție: în funcție de branduri, trebuie respectat un termen de preaviz minim pentru trimiterea solicitării. În această situație este recomandată trimiterea unei scrisori cu confirmare de primire. 

 

Pentru siguranță, va trebuie să se raporteze la condițiile generale de adeziune aferente contractului de carduri de carburant care precizează  entitatea și adresa la care trebuie trimisă corespondența recomandată și în ce termen. Aceste condiții obligatorii de reziliere a contractului cardurilor de carburant sunt de asemenea reluate în Întrebări frecvente (FAQ) ale site-urilor internet ale diferiților emitenți.

Se mai poate rezilia contractul de carduri de carburant în cazul în care nu se respectă obligațiile prevăzute prin contract. Această reziliere poate să se producă și de către companie, dar și de către emitentul de carduri. În orice situație, costurile de reziliere ale cardurilor de carburant sunt suportate de către partea care nu a respectat termenii contractului. Aceste costuri sunt legate în mod principal de restituirea cardurilor.

Chiar dacă contractele de carduri de carburant sunt în general încheiate pentru o durată nedeterminată, rezilierea contractului cardurilor de carburant este simplă, dar necesită urmărirea anumitor formalități. A examina condițiile cerute pentru rezilierea contractului de carduri de carburant este important, încă din momentul introducerii acestor dispozitive în companie.

Aflați mai multe în Cardul de Carburant :

Achiziție/Cost - întrebări frecvente :

Pentru mai multe informații în Cardul de Carburant găsiți ghidul nostru de cumpărare