GEOLOCALIZAREA VEHICULELOR,De la 12€ fără TVA! Comparați!
GEOLOCALIZAREA VEHICULELOR,
De la 12€ fără TVA! Comparați!
Economisițipână la 45%
comparând toți furnizorii din sector!
Economisițipână la 45%comparând toți furnizorii din sector!

Furnizorii și sistemele de monitorizare auto GPS: prețuri foarte variabile versus rentabilitatea investițiilor

Timp de citire: 7 min

Trasee în timp real, control la distanță, siguranța vehiculelor, date detaliate asupra tuturor aspectelor traseului, optimizarea flotelor… Pentru a beneficia de toate aceste avantaje, ale monitorizării auto prin GPS, prețul nu este neapărat atât de mare pe cât cred mulți directori de achiziții sau oameni de afaceri.

Dar, pentru a-și calcula bine echipamentul , este esențial să se înțeleagă că dincolo de prețuri, monitorizarea prin GPS a vehiculelor reprezintă diverse costuri care trebuie avute în vedere în totalitatea lor.

La rândul lor, aceste costuri trebuie să fie evaluate în funcție de avantajele pe care le aduc sistemele de monitorizare prin GPS.

Odată înțelese aceste informații despre structurarea tarifelor de monitorizare prin GPS, este posibil să se realizeze o comparație realmente pertinentă și informativă între furnizorii de monitorizare prin GPS.

Monitorizarea GPS pentru companii: costuri, însă acestea reprezintă o investiție rentabilă

În afara prețurilor, monitorizarea auto de companie prin GPS reprezintă în primul rând o serie de costuri care trebuie luate în considerație în mod integral pentru a calcula corect cheltuielile. Acest cost poate totuși să fie mai ușor de administrat în cadrul unei formule de închiriere, sau a unui abonament lunar, decât în cazul cumpărării sistemelor. 

 Trebuie să fie evaluate mai ales beneficiile investiției, care sunt reale.

Costuri de monitorizare auto prin GPS pentru companie

Costurile sistemelor de monitorizare prin GPS presupun mai multe categorii de cheltuieli:

 • Costurile asociate hardware -lui, cu achiziționarea sau închirierea senzorilor GPS, precum și costurile asociate echipamentului rețelei informatice (PC, tablete , telefoane…)
 • Costuri asociate software-lor , cu abonamente (aceste softuri sunt cel mai adesea în ”mod Cloud”) pentru software-le de gestiune a flotei, care pot să cuprindă o componentă fixă (abonamentul lunar) și o componentă variabilă (facturarea la tranzacție sau la schimbul de date),
 • Costurile de servicii, cu cheltuielile aferente transferurilor de date pentru rețelele mobile, și care corespund abonamentelor specifice plătite lunar.

În ceea ce privește hardware-ul și software-le, costurile variază după:

 • Marcă;
 • Tehnologia utilizată , mai ales pentru transferul de date, către supervizor, în timp real sau intervale regulate, în flux continuu sau la comandă;
 • Autonomia sistemului, exprimată în numărul de schimburi de date sau în ore, cu posibilitatea de a lega aceste sisteme la bateria vehiculului;
 • Posibilitatea de a seta alarme numite ”geofencing” dacă un vehicul se îndepărtează de la traseul stabilit;
 • Funcționalitățile și opțiunile, mai ales în ceea ce privește funcțiile de analiză și măsură a diverselor date ale vehiculului însuși, aceste funcții depind de instalarea de module hardware ce fixează senzorii de elementele fizice ale vehiculului, de setările de analiză și de procesare ale informațiilor;
 • Dezvoltarea soluțiilor personalizate , de exemplu pentru companiile de taxi sau de transport rutier;
 • Mărimea flotei: costurile sunt în general fixate per vehicul și pe lună, dar furnizorii pun frecvent în practică reducerea costului per vehicul cu cât flota este mai mare. În schimb, anumiți furnizori care propun servicii de monitorizare prin GPS nu propun oferte decât flotelor care dețin un număr minim de mașini.

Prețurile monitorizării auto prin GPS la cumpărare și la închiriere

Soluția de geolocalizare se potrivește atât cumpărării cât și închirierii.

Închirierea rămâne soluția cea mai utilizată. Ea oferă avantajul unui buget perfect controlat și permite evitarea unei investiții inițiale foarte mare.

Tarifele cele mai accesibile încep de la aproximativ 5 Euro (24 RON) fără TVA pe vehicul și pe lună. Această chirie este în general diminuată pentru un angajament lung (36 de luni) și majorată pentru un angajament mai scurt (12 luni).

Pentru această sumă, fiecare vehicul este dotat cu o carcasă de monitorizare (instalarea poate face obiectul unor cheltuieli suplimentare), este utilizat un software de urmărire, iar clientul dispune de asistență din partea prestatorului.

Este vorba despre un serviciu de localizare standard, dar care permite deja o optimizare vizibilă a activității rutiere a companiei. Pentru funcționalități mai evoluate (analiza stilului de condus al șoferului spre exemplu), există pachete complete, între 20 și 45 de Euro pe lună (95-215 RON). 

Pentru sistemele de monitorizare prin GPS cele mai sofisticate, complete, personalizate,chiria lunară poate ajunge până la aproximativ 150 de Euro (710 RON).

Atenție, anumiți furnizori oferă soluția monitorizării prin GPS doar pentru un număr minim de vehicule (în general 5).

La cumpărare, echivalentul pachetului celui mai ieftin ajunge la aproximativ 200-250 Euro (945 - 1180 RON), sumă la care trebuie în orice caz să se adauge aproximativ 10 euro (47 RON) de chirie lunară (Software-ul, actualizarea ofertei, serviciile post-vânzare, etc.).

O investiție rentabilă pentru companie

În orice caz, prețul sistemelor de monitorizare prin GPS nu trebuie să fie analizate fără a se lua în considerare și avantajele financiare care vin odată cu acestea. 

În fapt, prețurile monitorizării auto prin GPS permit economii legate de:

 • Eficacitatea acestor dispozitive împotriva furtului de vehicule sau de marfă,
 • Optimizarea întreținerii vehiculului și scăderea riscului de accidente datorită rapoartelor și datelor furnizate de către sistemele de monitorizare cu module conectate la vehicul,
 • Scăderea primelor de asigurare consimțite adesea de către firmele de asigurare pentru vehiculele echipate, datorită eficacității sistemelor de monitorizare prin GPS împotriva furtului și pentru mai buna întreținere a vehiculelor,
 • Optimizarea rutelor grație calculului celui mai bun traseu,
 • Optimizarea gestiunii flotelor - pentru a-și asuma o operațiune este posibil să se selecteze într-un timp dat vehiculul cel mai apropiat de depozite și/sau de client,
 • Sporirea productivității datorită unei mai bune supervizări al timpului de lucru efectiv,
 • Scăderea consumului de carburant generat de această optimizare a traseelor și de analiza rapoartelor și datelor de conducere a vehiculului, furnizate de monitorizare prin GPS (”condusul ECO”), economiile la această categorie putând să atingă procentul de 30%.

La furnizorii de sisteme de monitorizare auto prin GPS, prețuri variabile în funcție de modele și funcționalități 

Detaliat, în materie de dispozitive de monitorizare prin GPS, tarifele diverșilor furnizori prezenți pe piață pot varia considerabil de la o ofertă la alta.

Printre diferitele sisteme de monitorizare auto prin GPS, prețurile următoare sunt un indicator a ceea ce pot factura unii dintre furnizorii emblematici ai pieței. A cere acestor furnizori oferte în monitorizarea auto prin GPS este o etapă necesară pentru a obține tarifele cele mai exacte, adaptate caracteristicilor fiecărui client, așteptărilor sale în funcție de specificul activității comerciale și de mărimea flotei. Companeo este un serviciu on-line care simplifică considerabil această operațiune de cereri de oferte și care permite stabilirea cu ușurință a comparației diferitelor oferte ale celor mai buni furnizori în materie de monitorizare auto de afaceri prin GPS.

Există diferite tipuri de oferte, spre exemplu:

SASGRUP propune prețuri și oferte pentru monitorizarea florei auto prin GPS.

Varianta de cumpărare presupune pentru echipamentul GPS costuri de 79 de Euro, pentru montaj 30 de Euro, iar pentru licența STANDARD de utilizare software o plată anuală de 45 de Euro, sau lunară de 5 Euro pe lună.

CDS (centrul de software) are oferte personalizate pentru flotele care dețin mai puțin de 10 vehicule, flotele care au între 10 și 40 de vehicule sau flotele care dețin peste 40 de vehicule. Astfel, pentru flota mai mică de 10 vehicule, GPS-ul este 4,75 de Euro, iar echipamentul este 45 de Euro; GPS-ul - Identificare Șofer este de 4,75 de Euro, iar echipamentul este 69 de Euro; GPS-ul – Adaptor CAN este de 4,75 de Euro, iar echipamentul este 113 Euro, în timp de GPS-ul CAN Identificare rămâne constant, echipamentul ajunge la 129 de Euro. Pentru flotele mai mari de 10 vehicule, respectiv de 40 de vehicule, ofertele se diversifică și devin din ce în ce mai atractive.

Ubitel Co propune mai multe tipuri de abonament, iar prețurile pentru sisteme de monitorizare GPS variază în funcție de acestea și de complexitatea serviciilor folosite:

Pentru serviciile de bază, aparatul de localizare FM EcoLight poate fi achiziționat la prețul de 64 de Euro, iar abonamentul Basic Plus la prețul de 5,49 Euro.

Pentru funcțiile ce monitorizează consumul de combustibil, se propun aparatele de monitorizare FM-PRO 4 (pentru camioane) sau FM LCV 4 (pentru autoturisme) la prețul de 109 Euro, și abonamentul Standard la 5,99 Euro sau Premium la 6,99 Euro.

Pentru citirea datelor Tahograf și urmărirea consumului de combustibil se propun aparatul GPS FM TCO 4 pentru 169 de Euro și abonamentul Premium de 6,99 Euro. Prețul montajului este de 15 Euro per dispozitiv.

Acești furnizori cotează ofertele în Euro.