CARD DE COMBUSTIBILComparați principalii furnizori în 1 minut!
CARD DE COMBUSTIBIL
Comparați principalii furnizori în 1 minut!
Tarife, Caracteristici, Beneficii ...
Comparați toate soluțiile!
Tarife, Caracteristici, Beneficii ...Comparați toate soluțiile!

Numeroasele avantaje ale cardurilor de carburant pentru profesioniști

Timp de citire: 7 min

A achita benzina oriunde fără sa trebuiască să plătești cash. Acesta este principalul avantaj al cardului de carburant – dar nu este nici pe departe singurul. Avantajele pentru a alege cardurile de carburant pentru profesioniști sunt numeroase, atât în ceea ce privește serviciile asigurate cât și în ceea ce privește aspectul practic și pentru economiile generate direct sau indirect. Mai ales lista de servicii realizate cu cardul de carburant pentru profesioniști nu încetează să se completeze, făcând viața colaboratorilor în deplasare – și pe cea a contabilului angajatorului lor – din ce în ce mai ușoară.
Care sunt în prezent aceste servicii incluse în cardul de benzină? Care sunt beneficiile cardului de carburant pentru profesioniști pe plan administrativ și al gestiunii domeniului carburantului în companie? Care sunt avantajele economice directe și indirecte?

Serviciile incluse în cardul de carburant care fac diferența

Primul argument pentru vânzarea cardurilor de carburant, cel mai concret, este lista din ce în ce mai lungă de servicii asociate acestor carduri. Servicii disponibile în benzinării, dar nu numai.

O largă rețea de benzinării pentru a nu rămâne niciodată fără benzină

Unul dintre criteriile principale pentru a departaja diferitele rețele este numărul de benzinării care acceptă cardul de carburant avut în vedere.
Cu siguranță este foarte neplăcut să deții un card care îți permite să plătești plinul, dar să nu îl poți utiliza pentru că singura benzinărie disponibilă pe traseu nu îl acceptă!
Vestea bună este că companiile petroliere și marile firme distribuitoare au început să propună carduri de carburant multi-brand.
În prezent, sunt carduri care dau acces la sute de benzinării.
Și cele mai mari rețele sunt în prezent europene, grație parteneriatelor în aproape 30 de țări.

Plinuri și nu numai

Într-o benzinărie, carburantul nu este singurul serviciu propus. Iar cardurile de carburant permit plata tuturor serviciilor în benzinărie.
Astfel, în afara carburantului, cardurile permit plata:
- Spălării mașinii,
- Serviciilor de întreținere (schimbarea uleiului, controale, schimbarea filtrelor…),
- Toate produsele vândute în magazinele benzinăriilor.

Un card pentru toate cheltuielile referitoare la deplasările rutiere

Într-adevăr, cardurile de carburant nu permit decât plata serviciilor în benzinării. Un alt avantaj al cardurilor de carburant pentru profesioniști este acela că ele sunt concepute pentru a plăti toate cheltuielile legate de deplasările rutiere profesionale.
Astfel, mai multe tipuri de carduri de carburant prezente pe piața românească pot fi folosite drept vignete permițând plata taxelor rutiere și trecerea de dispozitivele de taxare rutieră electronică automat, cu o plată la distanță.
În același mod, aproape toate rețelele de carduri de benzină includ parteneriate cu societățile de parcare, pentru a permite plata staționărilor în timpul deplasărilor în toată țara.

Avantajele cardurilor de carburant pentru profesioniști pe plan administrativ și managerial

Avantajele cardurilor de carburant pentru profesioniști sunt în mod special semnificative în ceea ce privește confortul de administrare și de management pe care îl oferă pentru această categorie de cheltuieli. Această gestionare este simplificată grație carduri securizate și întreaga flotă de companie este supervizată cu instrumente avansate.

Unul dintre principalele avantaje ale cardurilor de carburant: Gestionarea carburantului și simplificarea cheltuielilor aferente

Gestionarea domeniului carburantului în companie se poate dovedi extrem de complicat din punct de vedere administrativ și contabil, cu atât mai mult cu cât numărul vehiculelor și al șoferilor care au dreptul de a-l administra în numele companiei este mai ridicat.
După sistemul clasic, deconturile, ca formalitate strictă, însoțite de facturi și bonuri, trebuie să fie sistematic stabilite pentru fiecare achiziționare de carburant. În plus, aceste documente justificative trebuie să fie păstrate pe termen nelimitat de către companie pentru a putea fi prezentate în cazul unui control.
A colecta și a analiza toate documente justificative pentru a fi contabilizate de către companie este o sarcină consumatoare de timp. În plus, acestei sarcini i se adaugă în cadrul contabilității companiei și aceea de a calcula deductibilitatea TVA-ului pentru fiecare decont de carburant, după reguli foarte complicate. Pentru tot acest proces nu există dreptul de a greși: în cazul nerespectării acestor reguli, pe un singur decont, consecințele pot fi foarte aspre.
Cu o singură factură lunară pentru toate tranzacțiile și toate cardurile de carburant de afaceri, cu detaliul tuturor operațiunilor pre-contabilizate, cardurile de carburant pentru profesioniști simplifică considerabil gestiunea administrativă și contabilă.

Un card sigur, cheltuieli controlate

Un alt avantaj al cardului de carburant pentru profesioniști este acela că el reprezintă un mod de plată absolut sigur, rezervat unui vehicul și care are adesea un cod secret. Fiecare achiziție trebuie să fie validată de utilizarea unui cod PIN al cardului și de furnizarea numărului de înmatriculare al vehiculului. Cheltuielile frauduloase ale potențialilor angajați care ar vrea să își sporească câștigurile sunt aproape imposibile. Și mai ales, cardurile pot fi setate direct de către managerul de flotă pentru a delimita cât mai precis perimetrul de utilizare al acestora.
Astfel, este în principal posibil, în orice perioadă, să se restricționeze utilizarea cardului:
- La anumite zile din săptămână,
- La un anumit interval orar pe zi,
- La un anumit număr de utilizări pe zi,
- La un anumit tip de carburant,
- La un anumit tip de servicii, (doar carburant, exclusiv servicii de taxe rutiere, întreținere, spălare sau cumpărături din magazinele din benzinărie),
- La o anumită zonă geografică.

În plus, cardul este protejat împotriva pierderii sau a furtului. În cazul unei nereguli , este trimisă imediat o alertă email și este posibilă blocarea cardului, care este înlocuit într-o zi lucrătoare după declararea pierderii sau a furtului.

Un adevărat sistem de supervizare în timp real al flotei de companie

Sistemul este însoțit de un software de carduri on-line de supervizare a flotei, în timp real, care se dovedește în mod special util în cazul în care compania trebuie să gestioneze o flotă auto în contract de închiriere pe termen lung.
Fiecare vehicul, fiecare colaborator autorizat este înregistrat de software, cu drepturile și kilometrajele asociate. Este posibil să se atașeze contractele de închiriere ale vehiculelor în închiriere de lungă durată, să se aloce vehicule salariaților autorizați, cardurile vehiculelor…
Iar costurile de carburant nu sunt singurele vizate: orice factură a unei părți terțe legată de administrarea flotei poate fi integrată software-lui cu scopul de a avea o vedere de ansamblu completă a costurilor legate de fiecare vehicul al flotei.
Grație acestor servicii conectate, este posibil să se știe totul despre evoluția kilometrajului, a consumului fiecărui vehicul al flotei și a stilului de condus al colaboratorilor cărora le sunt încredințate aceste vehicule!

Avantajele cardurilor de carburant pentru companie din punct de vedere economic

Chiar dacă nu acestea sunt cele mai importante avantaje ale lor, cardurile de carburant pentru profesioniști reprezintă și atuuri economice de luat în calcul.

Cheltuieli recuperate pentru salariat dar și pentru companie

Principalul avantaj economic al cardurilor de benzină constă în faptul că ele permit o recuperare a cheltuielilor relative la carburant, dar și la întreținerea vehiculului, atât pentru colaboratorul care utilizează vehiculul cât și pentru companie.
Într-adevăr, colaboratorul nu are nimic de cheltuit pe loc pentru a plăti costurile de carburant, trebuie doar să prezinte cardul de carburant.
Mai mult, în cazul în care cheltuielile sunt plătite prin factură lunară și nu preplătite, compania nu are nici ea de anticipat cheltuielile. Acest punct reprezintă un avantaj pentru cashflow-ul companiei cu atât mai important cu cât flota auto a companiei este mai mare.
Totuși trebuie subliniat că anumiți furnizori de carduri de combustibil cer companiei client să depună o anumită sumă drept garanție pentru a beneficia de ceea ce revine în fapt unui credit cu dobândă zero.

Economii la prețul de carburant

Cu cardul de carburant, prețul achiziționării benzinei are deja avantajul de a fi în totalitate transparent.
Dar poate fi, de asemenea, avantajos raportat la prețul public afișat la pompă.
Într-adevăr, câțiva emitenți de carduri de carburant garantează chiar un preț de facturare mai mic cu câțiva bani prețului în benzinărie.
Un avantaj care reprezintă cu siguranță o sumă derizorie pentru litrul de carburant, dar care poate reprezenta mai multe sute de RON pe lună într-o companie în care flota este mare și traseele lungi frecvente.

Economii la cheltuielile de gestiune administrativă și contabilă

În sfârșit, și acesta este principalul avantaj al cardurilor de carburant pentru profesioniști, pe plan financiar, ușurința de administrare și de gestiune a domeniului carburantului, pe care le aduc cardurile de carburant, permite realizarea de economii considerabile legate cheltuielile de gestionare administrativă și contabilă.
De fapt, se estimează că sistemul determină pentru fiecare lună pentru o flotă de 50 de vehicule, economii pentru o zi de lucru administrativă și contabilă.
Fiecare companie va evalua tarifele pe oră contabilă pentru a aprecia economiile generate. Și aceasta cu atât mai mult cu cât cardurile de carburant nu costă practic nimic: între 24 și 170 de RON pe an și per card pentru cheltuieli la abonament.

Nu ezitați să comparați ofertele mai multor prestatori completând gratuit o solicitare de ofertă de carduri de carburant.