Produs/Serviciu

Descoperiți cele mai frecvente întrebări în Cardul de Carburant

Cine sunt beneficiarii cardurilor de carburant?

Cardul de carburant pentru afaceri este accesibil în aceeași măsură micilor întreprinzători, întreprinderilor mici și mijlocii cât și companiilor mari, asociațiilor și  instituțiilor publice. Este vorba despre un aliat cheie pentru a raționaliza și a optimiza gestiunea domeniului carburantului într-o structură, de a simplifica sarcinile administrative și a facilita viața angajaților șoferi.

Orice colaborator poate beneficia de carduri de carburant. Mandatarii au și ei drepturi la carduri de carburant. Principalul obiectiv al acestui sistem este de a evita gestiunea dificilă a deconturilor de carburant, acordând colaboratorilor un mijloc de plată de utilizat spre a plăti cheltuielile de carburant. Aceste sume sunt ulterior centralizate pe o singură factură, simplificând și gestionarea colectării și rambursării TVA-ului.

Fie că flota de structură este compusă din automobile, camioane sau că este mixtă, orice șofer poate deveni beneficiarul cardurilor de carburant.

Astfel, beneficiarii cardurilor de carburant în 2019 pot fi:

  • Cadre care beneficiază de vehicul de companie,
  • Angajați în situația de a utiliza vehicule de serviciu,
  • Salariați care utilizează vehiculul personal pentru trasee profesionale.

Consumul de carburant în scop profesional este avantajos și din punct de vedere fiscal căci sumele  (reale sau forfetare) pot fi deduse din cheltuielile companiei. Cardul este util din nou: datorită situațiilor analitice lunare obținute, compania dispune de toate elementele de furnizat administrației în cazul unui control.

Datorită cardului de carburant, beneficiarii sistemului evită să plătească cash sume care uneori sunt importante. Compania poate seta cardurile de carburant pentru a reglementa utilizarea și a reduce timpul de lucru al beneficiarului, a plafona sumele, litrii de combustibil, tipul de carburant și chiar să plătească în avans pentru anumite oferte.

Aflați mai multe în Cardul de Carburant :

Produs/Serviciu - întrebări frecvente :

Pentru mai multe informații în Cardul de Carburant găsiți ghidul nostru de cumpărare