Produs/Serviciu

Descoperiți cele mai frecvente întrebări în Tichete de masă

Tichetul de masă: un avantaj în natură?

Introducerea tichetelor de masă este un avantaj social pe care toate companiile,  asociațiile sau colectivitățile pot să îl acorde angajaților, încă de la primul angajat. Acest avantaj este deci accesibil tuturor tipurilor de structură, aici fiind incluse și întreprinderile cele mai mici și organizațiile cooperatiste.

Administrația fiscală consideră tichetele de masă drept avantaje în natură. Contravaloarea oricărui  tichet de masă, pe suport electronic sau nu, se impozitează în luna în care este acordat.

În 2019 Administrația fiscală a fixat următoarea regulă:

Suma maximă a unui tichet de masă care poate exonera de contribuții sociale este de 15,18 RON iar angajatorul plătește tichetul de masă, rămânând să fie taxat cu  10%  la salariat, impozit pe salariu.

Fie că este vorba de tichete de masă pe suport hârtie, sau de tichete de masă pe suport electronic precum cardul de masă sau aplicația pe mobil, se consideră așadar tichetul de masă drept avantaj în natură.

Marele avantaj al tichetelor de masă este că permit completarea venitului angajaților fără să se îngreuneze prea mult cotizațiile de asigurare socială ale companiilor. Punerea în aplicare și utilizarea sunt foarte simple, aducând în același timp o creștere a calității vieții pentru angajați. 

Aflați mai multe în Tichete de masă :

Produs/Serviciu - întrebări frecvente :

Pentru mai multe informații în Tichete de masă găsiți ghidul nostru de cumpărare

Tichetul de masă: un avantaj în natură?