Produs/Serviciu

Descoperiți cele mai frecvente întrebări în Tichete de masă

Care sunt avantajele tichetului de masă pentru compania mea?

În absența unei cantine a companiei, din 1998 tichetul de masă permite companiilor să-și realizeze obligațiile legale legate de hrana angajaților. Acești angajați pot astfel să ia masa în timpul zilei de lucru la cel mai mic preț, plătindu-l direct unui deținător de restaurante sau unui comerciant independent.

Principalul avantaj al tichetului de masă: permite o complementare a remunerației fără contribuții sociale și fiscale. Dealtfel, tichetele de masă sunt exonerate de contribuții în limita a 15,18 RON pe tichet pentru anul 2019. Acesta este mult mai avantajos decât o mărire de salariu obișnuită. În calculul costului tichetului de masă trebuie să se integreze această reducere a contribuției.

Date fiind aceste avantaje fiscale, angajatorii aleg în general să finanțeze în totalitate tichetele de masă acordate angajaților lor. Aceste informații trebuie să figureze pe fișa de salarizare.

Odată cu apariția tichetelor de masă pe suport electronic, angajatorii și angajații beneficiază de avantajele cardurilor de masă: o gestionare simplificată  (la cele mai mici costuri), o plată  exactă și o platformă de gestionare și de monitorizare on-line

Pentru a calcula costul tichetului de masă, angajatorul va trebui, de asemenea, să includă cheltuielile de emitere și de gestionare facturate de societatea emitentă. Pot fi, de asemenea, alese opțiuni  suplimentare precum  personalizarea tichetelor și a cardurilor de masă.

Ghidul nostru permite să se înțeleagă mai bine avantajele tichetelor de masă, dar și inconvenientele acestora. În plus, Companeo, specialist în oferte on-line , permite obținerea în câteva clicuri a ofertelor mai multor societăți emitente de tichete de masă pentru companii.

Aflați mai multe în Tichete de masă :

Produs/Serviciu - întrebări frecvente :

Pentru mai multe informații în Tichete de masă găsiți ghidul nostru de cumpărare

Care sunt avantajele tichetului de masă pentru compania mea?