Tehnologie/Funcționalitate

Descoperiți cele mai frecvente întrebări în Cardul de Carburant

Cum se realizează în mod curent utilizarea cardurilor de carburant?

Pentru a simplifica gestionarea domeniului carburantului în companie și a optimiza urmărirea flotei auto, cardul de carburant de afaceri este o alegere în același timp oportună și extrem de ușor de pus în practică. Utilizarea cardurilor de carburant în viața de zi cu zi se dovedește ea însăși foarte simplă.

Cardul de carburant pentru afaceri este accesibil:

  • Salariaților care dispun de un vehicul de companie,
  • Angajaților aflați în situația de a conduce vehicule de serviciu,
  • Salariaților conducând vehicule utilitare.

Există câteva reguli și informații care permit cunoașterea modului de utilizare a cardului de carburant pentru afaceri: este vorba de fapt despre un mijloc de plată pus la dispoziție în cadrul activității, pentru eficientizarea organizării companiei. Sunt de observat câteva limite:

  • Pentru titularii de mașini de companie, utilizarea cardului de carburant trebuie să fie limitată la zilele lucrătoare în companie, sau de luni până sâmbătă, după caz. Același principiu funcționează pentru salariații autorizați să utilizeze un vehicul de serviciu pe traseul vehicul-muncă.
  • Pentru a evita greșelile și a limita utilizarea cardului de carburant de companie la zilele și orele lucrate, emitenții propun în general o opțiune pentru a limita zilele în care se poate utiliza cardul. Va trebui totuși să fiți vigilent la primirea facturii lunare, spre a verifica dacă nu figurează pe ea și cheltuieli personale ale angajatului.

 

În viața de zi cu zi, utilizarea cardurilor de carburant este simplă: este vorba despre carduri cu cip și cod PIN care funcționează ca un card de plată clasic. Angajatul trebui să dea datele de identificare ale vehiculului în momentul plății și uneori, în funcție de card, să facă cunoscut și kilometrajul acestuia.

Emitenții au încheiat convenții cu un număr de rețele de benzinării și rețele de distribuție a carburantului. Înainte de a alege cardul de carburant potrivit, este bine să se verifice, după localizarea companiei și zona de deplasare acoperită de către angajați, faptul că există un număr suficient de benzinării partenere.

Cu toate aceste precauții, utilizarea cardurilor de carburant va deveni extrem de simplă pentru angajați și o sursă apreciabilă de evoluție în administrarea companiei.

Aflați mai multe în Cardul de Carburant :

Tehnologie/Funcționalitate - întrebări frecvente :

Pentru mai multe informații în Cardul de Carburant găsiți ghidul nostru de cumpărare