Achiziție/Cost

Descoperiți cele mai frecvente întrebări în Tichete de masă

Cumpărarea cardurilor de masă: care sunt etapele de urmat?

Companiile care utilizează sau doresc să le propună salariaților tichete de masă, pot, pe lângă opțiunea tichetelor ”clasice”să opteze pentru cumpărarea cardurilor de masă.  Acest format pe suport electronic al tichetelor de masă apare firesc ca urmare a diversificării scopurilor în rândul angajaților. Dincolo de punctele de vânzare și de locurile efective în care aceste carduri sunt acceptate, utilizarea cardurilor de tichete de masă permite realizarea de comenzi on-line pentru a lua masa.

Dacă respectiva companie are în vedere să opteze pentru un card restaurant în 2019, obligația de a accepta acest format funcționează pentru toți angajații. Dealtfel, dacă angajații sunt liberi să adere la sistem sau nu, a distribui în același timp bonuri de masă pe format hârtie și pe suport electronic este interzis. O măsură de siguranță este să se discute în prealabil cu aceștia.

Emitenții de tichete de masă propun în acest moment, în majoritate, formatul pe suport electronic. Este recomandat să se ceară oferte pentru cardurile de masă cu scopul de a compara diferitele carduri. De exemplu, avantajele cardului Up Dejun de la Grupul Up nu sunt aceleași cu cele ale cardului Ticket Restaurant de la Edenred. Pentru fiecare card de masă, recenziile on-line sunt un indicator prețios, nu ezitați să le consultați.

Ulterior, trebuie să se determine valoarea pe zi atribuită cardului de masă, apoi să se calculeze prețul total. Aceste prețuri ale cardului de masă variază, de asemenea, în funcție de serviciile propuse.  Nu rămâne decât să se realizeze comanda de carduri de masă pe site-ul emitentului. Cardurile sunt primite în câteva zile.  Validitatea tichetelor de masă pe suport electronic este de 1 an din momentul emiterii.

Odată ce a intrat în posesia cardului, angajatul trebuie să inițieze activarea acestuia  urmând pașii de pe platforma on-line pusă la dispoziția lor. Salariatul poate să utilizeze atunci cardul în aceleași condiții ca pe un bon de masă obișnuit.

Pentru mai multe informații în Tichete de masă găsiți ghidul nostru de cumpărare